21 Ağustos 2007 Salı

Serbest bölge

serbest bölge;bagımsız devletler toplulugu, iran,yürk cumhuriyetleri ve avrupa'dan gelen malların ortadogu'ya geçiş kapısıdar.71.000 metre kare alanda kurulu olan ve 1998 yılından bu yana faaliyette bulunan serbest bölge'de, yatırımca firmalara fabrika kurmaları için 27.617 metre kare arazi tahsis edilmiştir.14.906 metrekare kiraya verilebilir açık alan ve 5000 metrekalik kapalı depo, 28 adettoplam 850 metrekarelik büro ve banka binası, kontrol güvenlik binası,trofo binası,kantar tesisi ve ısı merkezinin yer aldıgı bölge'de;her türlü üretimin yanı sıra,ambalajlama,depolama,tasnifleme,etiketleme,tamir-montaj gibi hizmetler ile bankacılık,sigortalıcık,müşavirlik ve mühendislik hizmetleri sunulmaktadır.

Samsun Samsun'dur!

Geçmişini analiz etmiş, gelişim planını yapmış,bakışları ufka odaklanmış,gelecek 20-30 yıla damgasını vuracak şehirdir samsun. kamu kuruluşları,belediyeleri,meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla tek vücut olan samsun, dinamık bir yatırım iklimi oluşturmuştur. samsun,ulaşım ve enerji altyapısı ve kuzeyin büyük pazarlarına yakınlıgı ile bölgesinin en güçlü sanayi ve ticaret şehridir.

Yatırım teşvikleri

Samsun kalkımda öncelikle yöre kapsamındadır. 5084 sayılı kanuna göre bedelsiz arsa ve arazi temini teşvikinden yararlanmaktadır. 1995-2001 yılları arasında 272 teşvik belgeli yatırımla 13.441 kişilik istihdam saglanmıştır.KOBİ yatırım teşvikleri konusunda 1997 ile 2001 yılları arasında toplam 113 belgeli yatırım söz konusudur.2001 yılında 29 belge ile Türkiye birincisi,2002 yılında 32 belge ile türkiye ikincisi,2003 yılında belge ile türkiye beşincisi olarak sıralanmıştır.

Rehber danışma kurumlar

Samsun'un planı gelişmesi amacıyla çalışan rehber danışman kuruluşlar;Ekonomik gelişmenin stratejik çerçevesini oluşturan SABEKAK/Görevi ilinin stratejik ekonomik kalkınma planlarını yapmak ve planlanan projeleri uygulamak olan SABEK A.Ş/Samsun Valiligi Planlama AB Proje Ofisi ile sanayi ve ticaret müdürlüğü/Samsun ticaret ve sanayi odası /Avrupa komisyonunun iş dünyasını desteklemek için oluşturdugu resmi ag olan TSO avrupa bilgi merkezi/ TSO AB Bilgi birosu /küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinin etkinligini arttırma amacı güden KOSGEB/Teknoloji Geliştirme merkezi TEKMER/İş geliştirme merkezi İŞGEM/Mevcut ve yeni yatırımların büyümesnin önündeki engelleri kaldırmak için kurulan tek durak gizmet merkezi/türk standartları enstitüsü (TSE).